torsdag 31. januar 2008

Back on track??

I dag, torsdag 31. januar, er det 3 uker siden siste helsjekk av veterinær. Vi tok en ny test i dag, og fremgangen fysisk er påtagelig. Hesten er så godt som restituert. Treneren merker også fremgang i det daglige, humøret er på vei tilbake der det var i vår og sommer. Rompkosten i været er et godt tegn!!
Etter dagens sjekk kan vi nå kikke i løpsbulletinen igjen. Det er vel et løp på Leangen den 25. februar som peker seg ut i første omgang. Det er et løp over 2140 m auto, stengt på 75.000,-. Det er nå litt over 3 uker til dette, så det skulle vel passe bra??
Diezel er nå kommet opp i 61.000,- i grunnlag, på bare 9 starter. I løpene han har gått til nå, har det vært slik at en 3-4 hester i løpet har skilt seg ut som vinnere. Når en kommer litt opp i klassene snur denne trenden seg, det er plutselig det samme antallet som IKKE kan vinne. Dette betyr at etter hvert vil posisjoner og spor ha en større betydning. Hestene er bedre, mere rutinerte, og mere likeverdige konkurrenter.
Det er vel ikke til å stikke under en stol at Diezel frem til nå har hatt en del bedre kapasiet enn sine konkurrenter frem til nå. Han har tross alt vunnet sine to siste løp uten å være i nærheten av å være kurant, selv om vi så en forbedring i det siste seiersløpet.
Diezel har de siste par månedene bltt trent stort sett bare i en kupert terrengløype. Han har vært på bane kun en gang utenom løpene. I tillegg er det blitt ridd en del på han. Det ser ut som det har passet bra i henhold til legingen av strekkskaden fra i sommer. Slike skader tar det tid å bli bra av. Vi fikk litt ekstra hjelp av medisinkuren med Quadrisol som er gjennomført.
Slik som Diezel fremstår i dag, ser vi med spenning på hvilke svar han gir når det kalles til start igjen om litt over 3 uker.

Ingen kommentarer: