torsdag 10. januar 2008

Smårusk.....

I ettermiddag hadde vi en helsjekk av Eisi Diezel, fra mule til halerot.Vi startet med tannrasp, det visste vi var nødvendig.
Som jeg tidligere har antydet, var det en mistanke om at muskelstrekken i juli fortsatt henger i. Det gjør den, dyrlegen fant faktisk utgangspunktet til den også i dag. Ved bøyeprøver fant vi egentlig ikke noe spesiellt, dog en halv grad halthet i høyre bakkode, men dette blir ikke behandlet da det var marginalt. Behandlingen fremover blir en 10-dagerskur med Quadrisol, et betennelsesdempende og legende middel for muskulaturen. I og med at det er 14 dagers karantene etter avsluttet kur, blir det ikke starting før i midten av februar, tidligst. GladPack-bandasjering av føtter vil det også fortsettes med.
Veterinær, trener, oppasser og eierrepresentant gikk også gjennom de siste løpene på DVD, og vi er vel enige om at fremgangen er påtagelig når det gjelder funksjon i trav. Det er vel ikke lenge til gut'n er "gammel-lik" seg.Uansett, Diezel kommer ikke ut igjen før han er 100% frisk.
Det ser vel ut til at opplegget vi har kommet frem til med trening og foring er et spor i riktig retning. Gut'n går i tillegg en dag i uka i ridehall nå, for variasjonens skyld. Dette stortrives han med.
Mere nyheter kommer om ikke lenge.

Ingen kommentarer: